Små historier 2016

Bustur til Hamburg
Foreningernes 25 års jubilæum
Bustur til Berlin

DC-3 Vennernes bustur til Hamburg 07.- 09. oktober 2016

Miniatur Wunderland

Efterårsturen gik i år til Hamburg, hvor dagene bød på et besøg i BunkerMuseum Hamburg, sightseeing i bydelen HafenCity og – ikke mindst – Miniatur Wunderland.

BunkerMuseum Hamburg er byens eneste bevarede beskyttelsesbunker fra Anden Verdenskrig. Bunkeren, der ligger i bydelen Hamm, gav mange hundrede civile ly for de allieredes bomber under krigen. Det guidede besøg gav en levende fornemmelse af, hvordan det har været, at sidde i det trange rum, imens bomberne faldt tæt udenfor.

Lørdag eftermiddag var der guidet vandring i bydelen HafenCity med “vores egen” Henrik Hugger som guide. Turen afluttedes med en sejltur gennem byens centrum og videre ud på Elben. Til slut var der fælles aftensmad på restaurant Schweinske, der, som navnet antyder, har alt hvad hjertet begærer af traditionelle tyske svinekødsretter.

Verdens største modeljernbane, Miniatur Wunderland, ligger i Speicherstadt/HafenCity. Tvillingerne Frederik og Gerrit Braun fik ideen til denne attraktion, og før de gik i gang, blev den testet i en internetafstemning i 2000, hvor fiktive seværdigheder blev blandet med Hamburgs virkelige attraktioner. Den blev stemt ind som nr. 3 ud af 45 hos det mandlige publikum.

Det store anlæg blev indviet i august 2001, det er blevet udvidet løbende og der er planlagt yderligere udvidelser frem til 2028. På de over 15 km skinner med 1.380 signaler og 3.454 sporskifter kører 1.040 lokomotiver med over 10.000 vogne.

Det handler dog om meget, meget, mere end tog, og det sjoveste sker “mellem skinnerne”. I overdådige landskaber der, med kunstnerisk frihed, forestiller Tyskland, Østrig, Schweiz, Italien, Skandinavien og USA, kan man se over 260.000 figurer, 9.250 biler, 4.110 huse og broer og 130.000 og træer. Og man skal kigge godt efter, for der sker mange sjove og uventede ting imellem alt dagliglivet. En af de mere kendte, er de to munke, der i ly af et træ, står og ser på en ung kvinde der, bøjet over bilens bagagerum, afslører sine trusser.

Danmark er repræsenteret ved Storebæltsbroen (miniaturelandets største enkeltbygværk), Egeskov Slot, Østerlars Rundkirke, et silderøgeri og en Flower Power lejr.

En dagslængde varer 15 minutter, hvorefter skumringen og natten tager over med mere end 385.000 individuelt kontrollerede LED-pærer, der sikrer den helt rigtige atmosfære og stemning. Alt i alt er det et overfødighedshorn af detaljer og iderigdom, som man ikke kan nå igennem på een dag, hvis man vil “have det hele med”.

Se meget mere på www.miniatur-wunderland.de

24. sep. 2016 fejrede foreningerne 25 års jubilæum i Roskilde Lufthavn

Lørdag den 5. november 2016 var det 25 år siden Foreningen for Flyvende Museumsfly og DC-3 Vennerne blev stiftet. Det skulle fejres, og da OY-BPB som bekendt står “pakket ned” for vinteren på selve dagen, valgte vi at fejre jubilæet i forbindelse med årsafslutningen.

Den 5. nov. 1991 blev der holdt stiftende generalforsamlinger hos Rank Xerox A/S i Ballerup, hvor ca. 20 mennesker var mødt op. Svend Hermansen, der sammen med Hans Peter Hermansen var ophavsmændene til initiativet, indledte med at fortælle om det store arbejde, der lå forud for mødet. Blandt meget kan nævnes, at Mette Thorsen havde taget sig af det store arbejde det var, at udforme vedtægterne, samt at Hasse Resenbro stod for økonomien.

Den 22. august 1992 kunne Bjørn Nielsen fra Tøjhusmuseet overdrage OY-BPB til Foreningen for Flyvende Museumsfly på en festlig dag på Grønholt Flyveplads.

Alt dette var dog kun begyndelsen til det kæmpestore arbejde, som mange frivillige i årenes løb har lagt i, at bevare vores smukke gamle fly i flyvedygtig stand.

Fotos fra dagen
Fotografer: Claus N. Pedersen, Jan Henningsen

Jubilæumslogo
Jubilæumsprogram

Lidt nostalgi – OY-BPB i Beldringe 20.04.1996

OY-BPB i Beldringe 20.04.1996

DC-3 Vennernes bustur til ILA Berlin Airshow 03-05 juni 2016

Årets bustur til Berlin foregik i blændene godt sommervejr, og alle 3 dage bød på flotte oplevelser.

ILA Berlin Airshow 2016

På ankomstdagen lagde vi ud med en mini-sightseeing i Potsdam, der betegnes som Tysklands kongeby akkurat som Windsor i England og Versailles i Frankrig. Byen er omgivet af søer, kanaler og parker og har et helt unikt kulturlandskab. Det samlede kompleks af parker og slotte blev i øvrigt i 1990 fredet som Unesco Verdensnaturarv. Turen fortsatte over Glienicker Brücke, som under den kolde krig var den mest benyttede overgang mellem øst og vest ifm. udveksling af spioner og politiske fanger de to Tysklande imellem. Derefter så vi Schloss Cecilienhof, hvor Truman, Churchill og Stalin mødtes op til flere gange ifm. Potsdam konferencen, der som bekendt spillede en ikke uvæsentlig rolle ved afslutningen af Anden Verdenskrig. Turen sluttede med mad og øl på Restaurant Meierei/Brauhaus, der ligger på bredden af Jungfernsee.

Lørdag var “Airshowdag” med alt hvad det indebærer – en stor oplevelse. ILA Berlin Airshow er et af verdens største airshows, som ikke alene byder på udstillede fly og flyveopvisning. Det er tillige blandt verdens største events inden for flyindustrien, hvor den nyeste teknologi præsenteres i store messehaller.

Søndag var der 1 ½ times rundvisning i Deutscher Bundestag, før bussen atter kørte mod Danmark.

Program

Opdateret 28.03.2023