Små historier 2021

Testflyvning med den nye motor 17.03.2021

Den planlagte flyvning fra Kastrup til Roskilde forløb fint. Landingen i Roskilde skulle selvfølgelig foreviges, og 4 af foreningens medlemmer stod, i god tid og med stor afstand, for enden af bane 29 og spejdede ud i horisonten. Det var en lun, solrig dag med lærkesang og forårsstemning. Det kom der nogle gode fotos ud af samt en video fra Henrik Hoppe, Michael Jensen og Martin Svaneborg. De skriver om den: ”Denne film er en hyldest til alle jer, der kæmper for at holde OY-BPB flyvende”.

Efter tankning var der planlagt en længere rundtur på godt en time – for at varme systemerne igennem. Desværre blev det en kort fornøjelse.

Efter godt 15 minutters flyvning registreredes forhøjet temperatur og faldende olietryk på den nye motor. For at beskytte den, valgte besætningen at lukke ned for motoren, og tage den korteste rute til Kastrup for en sikkerhedslanding på én motor. Takket være besætningens professionalisme forgik dette uden problemer.

Vores mekanikere gik i gang med at undersøge problemet, og kom desværre frem til, at motoren skulle retur til  USA. Den blev afmonteret og senere på sommeren afsendt til leverandøren for undersøgelse og reparation.

Opdateret 11.02.2023